Direct naar:

 

Televisie

Gelukkig van mindfulness?.png

Televisiedebat met Cees Grimbergen
bij Hollandse Zaken

Screenshot 2020-03-14 16.54.10.png

Hoofdgast in ‘Witteman ontdekt: het geluk’,

waarin ik met Paul Witteman oefeningen

deed en sprak over mindfulness.

 

Artikelen

Trouw artikel - voorvertoning.png

Interview over
'Terug naar het hart'

Interview over 'Terug naar het hart', Trouw

Centrum_voor-Mindfulness_-Leiden_Eveline

Interview met Jon Kabat-Zinn

Interview met Jon Kabat-Zinn, Psychologie Magazine

Screenshot 2020-03-10 12.39.12.png

Interview
met Edel Maex

Interview met Edel Maex, Psychologie Magazine

Screenshot 2020-03-10 12.40.36.png

Interview met

Britta Hölzel

Interview met neuropsycholoog Britta Hölzel,

Psychologie Magazine 

Screenshot 2020-03-10 12.40.52.png

Interview met Ellen Langer

Interview met mindfulness-professor Ellen Langer, Psychologie Magazine

Screenshot 2020-03-10 12.41.27.png

Artikel over misverstanden mindfulness

Artikel ‘Vijf misverstanden over mindfulness’, Flow

Screenshot 2020-03-10 12.39.30.png

Reportage zelfcompassie

Reportage over zelfcompassie, Psychologie Magazine

Dagvoorzitter en columnist

 

Als dagvoorzitter leidde ik meerdere symposia over mindfulness, zoals een tweedaags congres met Jon Kabat-Zinn (2015) en een discussie met  wetenschapper Rick Hanson over meditatie en het brein (Rode Hoed, 2014).

 

Als spreker, aangesloten bij de Speakers Academy, word ik regelmatig ingehuurd door kleinere of grotere gezelschappen voor een lezing of workshop over mindfulness.

Als columnist heb ik jaren voor de radio gewerkt bij OBA Live (radio 5) waar ik sprak over mindfulness en boeddhisme of optrad als ‘sidekick’.

Boeken

terug-naar-het-hart.jpg

Terug naar het hart

'Terug naar het hart' is nu verkrijgbaar! Dit boek is een uitnodiging om minder in je hoofd en meer vanuit je hart te leven. Je ‘hoofdkantoor’ kan heel intelligent denken, plannen en analyseren, maar kan ook zorgen voor te veel ratio, gepieker en onrust. Mindfulness kan helpen om uit je hoofd te komen en vaker af te stemmen op je hart. En compassie is een van de ‘hartskwaliteiten’ die je actief kunt ontwikkelen – voor jezelf én voor anderen. Joost van den Heuvel Rijnders en ik geven hiervoor volop inspiratie en praktische aanwijzingen. Wij putten uit de eeuwenoude boeddhistische leer, uit de hedendaagse positieve psychologie en uit de actualiteit. Dit boek kan ook iets voor jou betekenen! Want allemaal kunnen we onszelf trainen in aandacht en in compassie. Allemaal zijn we in staat om onrust te verruilen voor rust, om boosheid te transformeren in mildheid en om dankbaarheid te laten groeien. En allemaal kunnen we ervaren hoe waardevol dit is voor ons eigen welbevinden én voor dat van onze omgeving.

Verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2021

Terug-naar-de-Markt.png

Terug naar de markt

Samen met meditatieleraar Joost van den Heuvel Rijnders publiceerde ik in 2017 het boek ‘Terug naar de markt – boeddhisme in het dagelijks leven’, dat in 2019 een derde druk kreeg. Hierin beschrijven we - heel praktisch en met humor -  hoe ondersteunend (mindfulness)meditatie is, en hoe actueel het boeddhisme nog altijd is in deze tijd. Momenteel zijn wij samen te beluisteren in een eigen podcast bij 30NOW en in oktober verschijnt ons tweede boek: 'Terug naar het hart - compassie in het dagelijks leven' bij uitgeverij Asoka.