In de media

Meermalen ben ik geïnterviewd over mindfulness; ook schreef ik zelf artikelen hierover.  Ik interviewde onder meer Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness, en psychiater en mindfulnessexpert Edel Maex.  Lees in maart 2020 mijn interview met Kristin Neff in Psychologie Magzine over de kracht van zelfcompassie.

  • Televisiedebat met Cees Grimbergen, juni 2015. Kijk via deze link !
  • Interview met mij in tijdschrift Flow over mindfulness en geluk, klik HIER
  • Op 16 december 2016 was ik de hoofdgast in ‘Witteman ontdekt: het geluk’, waarin ik met Paul Witteman oefeningen deed en sprak over mindfulness. Kijk via deze link !

Artikelen van mijn eigen hand:

  • Interview met Edel Maex, Psychologie Magazine 2019
  • Interview met neuropsycholoog Britta Hölzel, Psychologie Magazine 2019, klik HIER
  • Reportage over zelfcompassie, Psychologie Magazine 2018, klik HIER
  • Artikel ‘Vijf misverstanden over mindfulness’, Flow 2017, klik HIER
  • Interview met Jon Kabat-Zinn, Psychologie Magazine 2015 , klik HIER
  • Interview met mindfulness-professor Ellen Langer, Psychologie Magazine 2015, klik HIER

Als dagvoorzitter leidde ik meerdere symposia over mindfulness, zoals een tweedaags congres met Jon Kabat-Zinn (2015) en een discussie met  wetenschapper Rick Hanson over meditatie en het brein (Rode Hoed, 2014). Als spreker word ik regelmatig ingehuurd door kleinere of grotere gezelschappen voor een lezing of workshop over mindfulness.

Als columnist heb ik jaren voor de radio gewerkt bij OBA Live (radio 5). Momenteel ben ik samen met Joost van den Heuvel Rijnders te beluisteren in een eigen podcast. Luister eens naar onze gesprekken over meditatie en mindfulness!