Voor wie?

Twintigers en dertigers tot zestigers en  zeventigers - ik zie ze allemaal in het Centrum voor Mindfulness Leiden. Want we worstelen allemaal met hetzelfde: ons lichaam, dat stress, pijn of vermoeidheid kan ervaren, en onze geest, die soms een kwelgeest kan worden. Die niet kan stoppen met denken, malen, plannen en piekeren. Misschien heb jij last van slaapproblemen, pijn- of stressklachten. Ben je thuis niet meer zo gezellig, of kun je niet goed meer ontspannen. Sommige van mijn cursisten zijn somber of opgebrand, hebben last van hun (hoog)gevoeligheid, van ziekte of van een kort lontje. Anderen willen 'gewoon' meer rust ervaren. De cursus Mindfulness Based Stress Reduction kan hierbij helpen.

Stress (en dat kan ook pijn, ziekte, verlies, woede of tegenslag zijn) is in ieders leven onvermijdelijk. Maar we kunnen daar beter mee leren omgaan, én we kunnen leren hoe we de stress niet verder vergroten. Een mindfulness-app kan al wat handvatten geven, maar in deze veelzijdige cursus krijg je naast oefeningen ook persoonlijke begeleiding, interessante theorie en steun van een groep gelijkgestemden.

Wees welkom en neem contact op! Ook als je al bekend bent met mindfulness kun je hier een mooi aanbod vinden aan vervolg- en verdiepingscursussen, of coaching.

zac-durant-_6HzPU9Hyfg-unsplash.jpg
scandinavian-biolabs-ND1Z0H1j_4w-unsplash(1).jpg

Kom eens uit je hoofdkantoor!

Kun je vaak niet stoppen met rennen en vliegen?
Met piekeren en malen?
Heb je last van stressen of somberen?
Van wakker liggen en woelen?

 

Train dan je geest om meer in het hier en nu te blijven. Train jezelf om minder in je hoofd - in het piekeren, denken en oordelen - te zijn. In een cursus mindfulness krijg je allerlei oefeningen die je helpen om uit dat 'hoofdkantoor' te komen. Ook zul je bewuster gaan stilstaan bij jouw lichaam en jouw leven: wat jij voelt en wilt; wat goed en gezond is voor jóu.