top of page

Mijn methode: ACT!

 

We hebben helaas geen controle over het ópkomen van moeilijke gedachten en gevoelens. Wel kunnen we daar anders mee leren ómgaan, leren om ze minder serieus te nemen. En: we kunnen meer controle nemen over ons gedrag, onze handelingen.

 

Wat is waarde(n)vol?

ACT reikt tools aan om 1) onszelf ‘los te haken’ van pijnlijke pieker-gedachten en emoties, waardoor ze minder macht over ons krijgen. Dit valt vrij eenvoudig te oefenen!

Tegelijkertijd kunnen we 2) ons meer en meer gaan gedragen als de persoon die wij werkelijk willen zijn, door juist meer ‘aan te haken’ aan onze waarden. De dingen gaan doen die wij echt waarde(n)vol vinden. Ook dit valt te onderzoeken, en vervolgens toe te passen.
 

Dit is wat je (onder andere) in een ACT-coachingstraject kunt komen bespreken, leren en oefenen - met ook opdrachtjes voor thuis.

 

Mooi én moeilijk

ACT staat voor Acceptance and Commitment Training. We kunnen onze geest als het ware 'trainen' in meer acceptatie van het moeilijke, en in meer commitment aan het mooie in ons leven!

Kom het zelf ervaren en neem contact op.

I'ts time to ACT!

 

Ik ben aangesloten bij het gerenommeerde bureau Bewezen Effect, zie https://www.bewezeneffect.nl/eveline-brandt/

 

 

Coaching bij stress / relatie-issues

Uit de evaluatie van Caroline (arts, 51 jaar): 'De gesprekken hebben mij heel veel goeds gebracht. Ik ben veel minder een 'wandelend hoofd' en leef meer in het 'nu'. De rust die Eveline uitstraalt, haar geduld en luisterend oor zijn een perfecte combinatie die mij goede hulp bood.'

 

Ik sta als coach voor je klaar wanneer je worstelt met (werk/privé-) stress, met pijnklachten en ook bij alle mogelijke issues die je kunt ervaren in relaties. Problemen of strubbelingen met geliefden, vrienden, familie, collega's. Misschien worstel jij wel vooral met de relatie met jezélf?

Relaties zijn enorm bepalend voor onze gevoelens van (on)geluk, dat kan eigenlijk iedereen beamen. In een ACT-coachingstraject kun je hierover komen spreken, ermee oefenen, erin veranderen!


,,De grote filosoof Jean Paul Sartre sprak ooit de beroemde woorden: ‘De hel, dat zijn de anderen’. Maar hij had niet helemaal gelijk. Andere mensen zijn namelijk ook de hemel. Met andere woorden: onze relaties met anderen brengen problemen en afschuw met zich mee, vreugde en angst, geluk en ellende. Als ze goed gaan, verrijken en verbeteren relaties je leven op allerlei manieren. En als ze slecht gaan, is de pijn grenzeloos.”


Uit: 'ACT in de praktijk' – Russ Harris

bottom of page