top of page

Basiscursus
boeddhisme

Voor wie

Heb je enige ervaring met meditatie, wil je kennismaken met de bron van mindfulness (de boeddhistische psychologie) en wil je weer eens mediteren in een groep? Dan is de Basiscursus Boeddhisme iets voor jou! 

Cursusdata en 
locatie

Wanneer je wat ervaring hebt met mindfulness en/of meditatie ben je van harte welkom om deze cursus te volgen, gezamenlijk te mediteren en je te buigen over de mooie boeddhistische psychologie.

De cursus start weer op 8 maandagavonden in september 2024.

 

Trainer: Eveline Brandt

Locatie: Roomburgerlaan 22, Leiden.

 

 

Opzet

‘Boeddhisme, dat gaat toch over lijden? Wat zwaar!’    

   

Maar zo zwaar is dat niet.... In het boeddhisme zijn juist vele manieren beschreven waarop we ons lijden kunnen verlichten en van bínnenuit vreugde kunnen ontwikkelen. En daarover gaan wij ons vooral buigen in deze basiscursus, die niet voor niets 'De glimlach van de Boeddha' heet.  

 Lees hier meer over de vreugdevolle inhoud en de cursus-opzet!

   

Kosten

De kosten van de Basiscursus Boeddhisme zijn 395 euro voor de negen bijeenkomsten. Inclusief eventueel intakegesprek, audio-materiaal om thuis te oefenen, losse teksten die je per email ontvangt én inclusief het cursusboek ‘Terug naar de markt’  van Joost van den Heuvel Rijnders en Eveline Brandt. Exclusief BTW (21%)    

,,Boeddhisme gaat zeker niet alleen over lijden; de boeddha sprak heel vaak over vreugde."

(uit: ‘Terug naar de markt – boeddhisme in het dagelijks leven’)

Reacties van deelnemers

 ,,Boek en cursus leverden mij vaak het gevoel van ‘Oh ja, zo kun je er ook tegenaan kijken en dat is misschien wel handiger’! Het succes van de cursus kwam ook door de veilige sfeer die Eveline schept. Je wordt nooit gepusht om iets te zeggen en er wordt steeds serieus op opmerkingen en vragen ingegaan. Een geweldige leiding!”

Marlies Rots
Volgde de cursus in 2019 in Leiden

bottom of page