Basiscursus
boeddhisme

Voor wie

Heb je ervaring met (mindfulness-)meditatie, wil je kennismaken met de bron daarvan (de boeddhistische psychologie) én wil je je meditatie-beoefening verdiepen? Dan is de Basiscursus Boeddhisme iets voor jou! 

Datum en 

Locatie

In het stille, sfeervolle Centrum voor mindfulness Leiden ben je van harte welkom om deze cursus te volgen, gezamenlijk te mediteren, en je te buigen over de mooie boeddhistische psychologie. Eind januari 2022 start de cursus weer. Deze avonden starten om half 8, je kunt inlopen vanaf 19.15 uur.

Opzet

‘Boeddhisme, dat gaat toch over lijden? Wat zwaar!’        

Maar zo zwaar is dat niet.... De eerste edele waarheid in het boeddhisme luidt inderdaad ‘Er is lijden in dit leven’.  Dat valt niet te ontkennen en is goed om nader te onderzoeken, met elkaar, bij jezelf. Maar in het boeddhisme zijn juist vele manieren beschreven waarop we ons lijden kunnen verlichten en van bínnenuit vreugde kunnen ontwikkelen. En daarover gaan wij ons vooral buigen in deze basiscursus, die niet voor niets 'De glimlach van de Boeddha' heet.  

 Lees hier meer over inhoud en opzet!

   

Kosten

De kosten van de Basiscursus Boeddhisme zijn 330 euro voor de negen bijeenkomsten. Inclusief eventueel intakegesprek, audio-materiaal om thuis te oefenen, losse teksten die je per email ontvangt én inclusief het cursusboek ‘Terug naar de markt’  van Joost van den Heuvel Rijnders en Eveline Brandt. Exclusief BTW (21%)    

,,Boeddhisme gaat zeker niet alleen over lijden; de boeddha sprak heel vaak over vreugde."

(uit: ‘Terug naar de markt – boeddhisme in het dagelijks leven’)

Oriental graphic element

Reacties van deelnemers

 ,,Boek en cursus leverden mij vaak het gevoel van ‘Oh ja, zo kun je er ook tegenaan kijken en dat is misschien wel handiger’! Het succes van de cursus kwam ook en vooral door de veilige sfeer die Eveline schept. Je wordt nooit gepusht om iets te zeggen en er wordt steeds serieus op de opmerkingen en vragen ingegaan. Een geweldige leiding!”

Marlies Rots
Volgde de cursus in 2019 in Leiden