top of page
Search

Het reproductiegetal van boosheid

'Terug naar het hart' heet het boek dat ik schreef met Joost van den Heuvel Rijnders en dat nu in de winkel ligt. Hij zei het heel mooi in dagblad Trouw (dat een interview met ons publiceerde): 'Laten we het reproductiegetal van boosheid onder de 1 krijgen.' En ja, dat kan. Door boosheid mindful op te merken en er niet direct door meegesleept te worden. Door actief vriendelijkheid en ook andere 'hartskwaliteiten' te ontwikkelen die we in ons boek beschrijven zoals compassie, dankbaarheid, vergeving en vrijgevigheid.

'Terug naar het hart' nodigt daartoe uit, en geeft ook veel praktische aanwijzingen hóe we dat kunnen doen. En waaróm we dat zouden doen? Nou, dat kan beginnen met een gezond eigenbelang. We hoeven heus geen heiligen te worden, het is ook voor ons eigen welbevinden goed om vriendelijkheid en mildheid, vergeving en dankbaarheid te ontwikkelen. Slapen we een stuk lekkerder op dan op boosheid en wrok... Dat de mensen om ons heen daar ook weer baat bij hebben, is een mooie bonus.

Het hele interview uit Trouw is te lezen op deze website, zie de pagina In de media. En het boek 'Terug naar het hart - compassie in het dagelijks leven is te bestellen bij je eigen boekhandel, bij bol.com of rechtstreeks bij onze uitgever: https://milinda-uitgevers.nl/asoka/boek/3536/terug-naar-het-hart

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Image by KAL VISUALS

Klaar met piekeren en verdoven?

Rust in je hoofdkantoor

Wij geven trainingen in mindfulness en meditatie voor beginners, en verdiepingscursussen in boeddhisme en zelfcompassie. Bekijk het actuele aanbod voor meer rust en meer zin in je leven!

bottom of page