top of page
Search

Meditatie helpt gevangenen, militairen en acteurs

Een rijke oogst uit dagblad Trouw: binnen vier dagen drie grote artikelen over mindfulness en meditatie – en de vruchten die daarvan te plukken zijn. Richard Gere – erg grijs, beetje gladjes maar ook nog altijd erg aantrekkelijk – vertelt in een interview in Trouw dat hij dagelijks een uur mediteert, en dat hem dat helpt bij het acteren: ,,Het brengt een zekere kalmte. Het leidt tot beter luisteren en meer contact met je emoties. Het vergroot de mogelijkheid om de ander te zien.”

Dan een groot stuk over meditatiecursussen in de gevangenis, waar steeds meer zware jongens op af komen én wat aan ontlenen. De geestelijk verzorgster die deze meditaties begeleidt zegt heel treffend: ,,Hier kun je net zo veel innerlijke vrijheid bereiken als buiten de gevangenis. En wie hier  aan verveling en lethargie ten onder gaat, krijgt het ‘buiten’ ook lastig.”

En tenslotte nog een opmerkelijk, bijna hilarisch artikel over hoe het Amerikaanse leger mindfulness inzet tegen stress onder soldaten.  Met een droge conclusie van de verslaggever: ,,De angst van sommige leidinggevenden in het leger dat mediteren van stoere soldaten slappe monniken zou maken, bleek onterecht: de mediterende mariniers bleken juist sneller te reageren onder stress. Mindfuness is dus moreel neutraal. Het helpt ook bij oorlogvoeren.”

7 views0 comments

Comentarios


Image by KAL VISUALS

Klaar met piekeren en verdoven?

Rust in je hoofdkantoor

Wij geven trainingen in mindfulness en meditatie voor beginners, en verdiepingscursussen in boeddhisme en zelfcompassie. Bekijk het actuele aanbod voor meer rust en meer zin in je leven!

bottom of page